Radyo 6 ay boyunca yapay zeka destekli sunucuyla yayın yaptı

Yapay Zeka Destekli Sunucu ile Radyo Yayını: Gerçek mi, Değil mi?

Avustralya medyasına göre, ARN’in hafta içi günde 4 saat süren “Workdays with Thy” (Thy ile çalışma günleri) programının sunucusunun sesi dinleyiciler arasında merak uyandırdı.

CADA istasyonuna ait ARN, ElevenLabs şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka yazılımı sayesinde “Thy” adında bir sunucu yarattı. Dinleyiciler, radyoda 6 ay boyunca “Thy” adlı sunucunun programına katılarak onun gerçek olup olmadığını sorgulamadan dinledi. Programın çevrimiçi tanıtım materyallerinde sunucunun kimliğiyle ilgili bilgi verilmedi.

Program web sitesinde, “Eğer günleriniz sıkıcıysa, Thy ve CADA’nın enerji ve titreşimleriyle ruh halinizi iyileştirmeye izin verin” şeklinde bir ifade yer aldı.

Dinleyiciler Şüpheli

Programın dinleyicilerinden yazar Stephanie Coombes, sunucu Thy’nin gerçek olup olmadığını sorguladı. Coombes, kendi blogunda, “Thy’nin soyadı nedir? Kimdir? Nereden geliyor? Bu varsayılan sunucu hakkında hiçbir bilgi yok.” şeklinde ifadeler kullandı.

Diğer yandan, yapılan ses analizi, sunucunun farklı şovlarda “eski tarz” kelimeleri kullanırken aynı sesi çıkardığını gösterdi.

“Gerçek Hayranları Var”

ARN yetkilisi Fayed Tohme, Thy’nin sesinin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu kabul etti. Tohme, yapay sunucu Thy’nin “gerçek gibi duyulduğunu ve gerçek olmasa da hayranlarının olduğunu” belirtti.

Avustralya merkezli “Mediaweek” dergisi, konuya ilişkin eleştirisinde, “Mikrofon yok, stüdyo yok, sadece kod ve titreşimler var. ARN ve ElevenLabs tarafından yapılan ve ‘canlı radyo’ sınırlarını zorlayan bir deney.” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

Şifreler otomatik olarak değiştirilecek

Google, kullanıcı güvenliğini artırmayı amaçlayan yeni bir özellik sunuyor. Bu yenilik, özellikle zayıf ve ele geçirilmiş şifreler konusunda kullanıcıların güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’nin yeni harp gücü! Elektronik harbe karşı zafer: İlk atışta tam isabet

STM, modern harp sahasında kullanımı giderek artan “FPV drone” alanında yerli bir çözüme imza attı. Kargu, Boyga, Togan gibi taktik mini İHA sistemlerinden sonra “KarguFPV drone” ilk kez görücüye çıktı. Tasarım, sistem, mühimmat ve tapa …

Mehmet Kazan İngiltere’de ülkemizi temsil edecek

Milli golfçü Mehmet Kazan, Avrupa Engelliler Golf Birliği (EDGA) tarafından İngiltere’de düzenlenecek turnuvaya katılacak.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.